Stanowisko KSW ws. zatrzymania Michała Materli. "Musimy poczekać, ale taryfy ulgowej nie będzie"

Sporty walki

W środę przez funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledzczego zatrzymany został jeden z najbardziej rozpoznawalnych zawodników w polskim MMA Michał Materla (24-5, 6 KO, 12 SUB). Stanowisko w sprawie zatrzymania sportowca zajęła organizacja KSW.

Stanowisko KSW ws. zatrzymania Michała Materli:

W związku z ostatnimi doniesieniami medialnymi w sprawie zatrzymania Michała Materli przez funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego, oświadczamy, że KSW zajmie stanowisko w tej sprawie w momencie podania przez organy państwowe do wiadomości publicznej informacji nt. powodów zatrzymania oraz ewentualnego prawomocnego wyroku sądu.

Cenimy i szanujemy Michała Materlę jako sportowca.

Mamy też świadomość, że dla wielu wojowników sport stał się nową, lepszą drogą, dzięki której wyszli z trudnych życiowych sytuacji – dlatego z zasady nie skreślamy nikogo, kto naprawił swoje błędy i uregulował sytuację prawną, za przeszłość.

Jednocześnie, w KSW nie ma i nie będzie miejsca na naruszanie prawa. I w tym zakresie KSW nie będzie stosowało taryfy ulgowej wobec kogokolwiek.

Czy w tym przypadku prawo zostało złamane, zdecyduje sąd i jego prawomocny wyrok.

W załączonym materiale film z zatrzymania jednego z członków grupy, do której miał należeć Michał Materla.

mt, KSW