Półgrabski odwołany ze stanowiska prezesa spółki PL.2012

Inne
Półgrabski odwołany ze stanowiska prezesa spółki PL.2012
fot.PAP

Tomasz Półgrabski poinformował, że został odwołany ze stanowiska prezesa zarządu spółki PL.2012+, operatora Stadionu Narodowego w Warszawie. Półgrabski był szefem spółki od 3 lipca 2014 roku. Zastąpił na tym stanowisku Marcina Herrę. Ministerstwo Sportu i Turystyki nie poinformowało na razie o następcy Półgrabskiego.

Przez półtora roku zajmowaliśmy się nie tylko sportem, ale także biznesem. Podpisaliśmy umowę ze sponsorem tytularnym, zmaksymalizowaliśmy wykorzystanie powierzchni komercyjnej, ale przede wszystkim udowodniliśmy, że PGE Narodowy jest areną wielofunkcyjną. Stadion gościł w swoich progach nie tylko wielkie imprezy sportowe, ale także kulturalne, muzyczne, edukacyjne i społeczne. PGE Narodowy to w tej chwili sprawnie działająca firma - jestem przekonany, że sukces finansowy osiągnięty w tak krótkim czasie pozwala z optymizmem patrzeć na kolejne lata funkcjonowania tego obiektu. Mojemu następcy życzę kolejnych sukcesów i umocnienia marki PGE Narodowy jako jednej z najlepszych aren w Europie - napisał w wydanym oświadczeniu Półgrabski.

Afera FIFA: Aresztowany działacz trafi do Urugwaju, a nie do USA

Na konferencji prasowej na początku grudnia Półgrabski poinformował, że stadion wybudowany na piłkarskie mistrzostwa Euro 2012 w tym roku po raz pierwszy przyniesie zysk operacyjny. Ma on wynieść od 1,5 do 2 milionów złotych.

A.J., PAP