Rozpad dignitas wisi w powietrzu. Czekamy na oświadczenie zarządu

E-sport
Rozpad dignitas wisi w powietrzu. Czekamy na oświadczenie zarządu
fot. HLTV

Jak dowiedziała się redakcja HLTV.org, skład dignitas najprawdopodobniej uległ rozpadowi.

Rzeczony rozłam w dignitas nastąpił kilka dni po tym, jak z formacją pożegnali się Joakim ‘jkaem’ Myrbostad i Asger ‘AcilioN’ Larsen. Choć po odejściu powyższego duetu skład szybko został uzupełniony przez Mortena ‘zEVESa’ Vollana i Jorgena ‘cromena’ Robertsena, gra europejskiej drużyny nadal nie układała się po myśli zarówno graczy, jak i zarządu organizacji. Czarę goryczy przelał fatalny występ w kwalifikacjach do DreamHack ASTRO Open Winter. Ekipa Ricardo ‘foxa’ Pacheco odpadła przecież już w pierwszej rundzie zmagań.

Największym osiągnięciem zespołu było zajęcie trzeciego miejsca podczas europejskiego Minora będącego przystankiem przed krakowskim PGL Majorem. Dla ekipy wypakowanej czołowymi zawodnikami ze Starego Kontynetu to zdecydowanie za mało.

Włodarze dignitas nie wydali jeszcze oficjalnego komunikatu. Ogłoszenie końca współpracy z dywizją Counter-Strike’a: Global Offensive jest jednak tylko kwestią czasu.

Prawdopodobnie były skład dignitas:
Ricardo "fox" Pacheco
Christian "loWel" Garcia Antoran