Był błąd? Kontrowersyjna decyzja siatkarskich arbitrów w ważnym momencie seta

Siatkówka

Mimo obowiązującej w PlusLidze weryfikacji wideo, w pierwszych kolejkach sezonu 2018/19 wiele decyzji arbitrów wzbudziło kontrowersje. Nie inaczej było w meczu Trefl Gdańsk – Chemik Bydgoszcz (3:1), gdy sędziowie, korzystając z zapisu wideo, stwierdzili błąd siatkarza z Bydgoszczy w końcówce trzeciej partii.

Co ważne, to był kluczowy moment trzeciego seta – przy wyniku 24:24 każdy punkt był na wagę złota. Prosty błąd gdańszczan, przebicie piłki na drugą stronę i atak Maksima Marozau. Początkowo punkt przyznano gościom, jednak po weryfikacji sędziowie zmienili decyzję.

Czy środkowy Chemika popełnił w tej sytuacji błąd? Ocenę tej sytuacji pozostawimy kibicom... Wśród ekspertów zdania są podzielone.

 

 

 

Siatkarze Chemika Bydgoszcz przegrali tego seta 24:26, a cały mecz 1:3.

 

Sytuacja w załączonym materiale wideo.

RM, Polsat Sport

PolsatSport.pl w wersji na telefony z systemem Android i iOS!

Najnowsze informacje i wiadomości na bieżąco, gdziekolwiek jesteś.

Komentarze