Ta ostatnia akcja... Kolejna pomyłka sędziów na niekorzyść ONICO?

Siatkówka

Pierwszy mecz finału PlusLigi pomiędzy ZAKSĄ Kędzierzyn-Koźle i ONICO Warszawa przyniósł sporo kontrowersji. W drugim meczu już w pierwszym secie mieliśmy ich ciąg dalszy. W ostatniej akcji tej odsłony siatkarz ZAKSY Łukasz Wiśniewski dotknął siatki, co jednak nie zostało zauważone ani przez arbitrów, ani przez rywali.

Końcówka pierwszej partii to festiwal pomyłek po stronie drużyny z Warszawy. Atak w siatkę w wykonaniu Macieja Muzaja dał ekipie z Kędzierzyna-Koźla piłkę setową. W kolejnej akcji, po niezbyt dokładnym rozegraniu Graham Vigrass minął się z piłką, co zakończyło tę partię (22:25). Jak pokazały powtórki, w tej akcji siatki dotknął środkowy ZAKSY, czego jednak nie zauważyli ani sędziowie, ani rywale.
 
RM, Polsat Sport

PolsatSport.pl w wersji na telefony z systemem Android i iOS!

Najnowsze informacje i wiadomości na bieżąco, gdziekolwiek jesteś.

Komentarze