Mistrzowska odpowiedź Miedzi Legnica na oświadczenie Odry Opole

Mistrzowska odpowiedź Miedzi Legnica na oświadczenie Odry Opole

Pracownicy Miedzi Legnica zajmujący się social mediami błyskawicznie odpowiedzieli na oświadczenie Odry Opole. Przypomnijmy - zarząd klubu z województwa opolskiego zakomunikował, że jeśli ekipa prowadzona przez Mariusza Rumaka nie ogra w najbliższej kolejce Radomiaka Radom, trener pożegna się z pracą.

Z kolei Miedź zamierza wynagrodzić swoim kibicom potencjalne niepowodzenia drużyny Dominika Nowaka w najbliższych dwóch kolejkach... koszulkami meczowymi w promocyjnych cenach.

- Zarząd Klubu Miedź Legnica podjął decyzję, że w przypadku braku zwycięstwa w najbliższym meczu ze Stalą Mielec oraz niezdobycia 4 punktów w kolejnych dwóch meczach, koszulka meczowa będzie sprzedawana w promocyjnej cenie - czytamy w oświadczeniu na oficjalnym koncie twitterowym klubu z Dolnego Śląska.

Kibice Miedzi z pewnością woleliby jednak, żeby ich ulubieńcy w kolejnych meczach zdobyli komplet punktów. Spadkowicz z PKO Ekstraklasy zmierzy się w dwóch najbliższych meczach ze Stalą Mielec i Wigrami Suwałki.

W dotychczasowych pięciu kolejkach zawodnicy z Legnicy zgromadzili 10 punktów i zajmują trzecie miejsce w tabeli. W pierwszej serii gier zremisowali z Odrą Opole (0:0), a następnie ograli Sandecję Nowy Sącz (2:1), Chrobrego Głogów (2:1), przegrali z Zagłębiem Sosnowiec (0:1) i w ostatniej kolejce pokonali Chojniczankę Chojnice (3:0).

WYNIKI I TABELA FORTUNA 1 LIGI

BS, Polsat Sport