Kontrowersyjna decyzja sędziów w najlepszej akcji hitu PlusLigi (WIDEO)

Siatkówka

W szlagierowym starciu 4. kolejki PlusLigi Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle pokonała we własnej hali Aluron Virtu CMC Zawiercie 3:1. W spotkaniu nie brakowało kapitalnych siatkarskich akcji, jak choćby ta z czwartego seta, którą zakończyła kontrowersyjna weryfikacja.

Sytuacja miała miejsce przy stanie 8:9. Siatkarze obu ekip długo nie mogli skończyć tej wymiany, oglądaliśmy świetną grę w defensywie... Wreszcie udało się to Aleksandrowi Śliwce, który wypchnął piłkę po bloku. 
 
Goście poprosili jednak o weryfikację tej akcji i tu pojawiła się kontrowersja. Sędziowie uznali, że to zawodnik ZAKSY ostatni dotknął piłki w tej akcji. Ta decyzja wywołała sporo dyskusji. Czy waszym zdaniem ocena tej akcji przez arbitrów po weryfikacji była prawidłowa?
RM, Polsat Sport

PolsatSport.pl w wersji na telefony z systemem Android i iOS!

Najnowsze informacje i wiadomości na bieżąco, gdziekolwiek jesteś.

Komentarze