Błąd sędziego w meczu polskich siatkarek. "To jest po prostu skandaliczne" (WIDEO)

Siatkówka
Błąd sędziego w meczu polskich siatkarek. "To jest po prostu skandaliczne" (WIDEO)
fot. Polsat Sport
Błąd sędziego w meczu polskich siatkarek. "To jest po prostu skandaliczne" (WIDEO)

Błąd sędziego kosztował polskie siatkarki punkt w rywalizacji z reprezentacją Czech. Zachowanie arbitra w mocnych słowach ocenił Maciej Jarosz - komentator tego meczu.

W drugim secie meczu Polska - Czechy podczas mistrzostw Europy sędzia Aleksander Sikanjic odgwizdał błąd Klaudii Alagierskiej. Według arbitra piłka została rzucona przez polską siatkarkę. Dzięki tej decyzji Czeszki zdobyły punkt. Całe zajście mocno skomentował Jarosz.

 

ZOBACZ TAKŻE: Siatkarska arbiter zasłabła podczas meczu mistrzostw Europy (WIDEO)

 

- Olbrzymia pomyłka arbitra. Nie wolno takiej piłki zagwizdać. To jest niewiedza tego pana, jak reagować w takich sytuacjach. To jest po prostu skandaliczne. Prosta piłka do oceny, nigdy przy bloku w takiej sytuacji nie ma piłki rzuconej. Ten pan w ogóle nie powinien tam stać - ocenił komentator Polsatu Sport. 

 

Mimo błędu sędziego Polki wygrały drugiego seta 25:15.

 

AA, Polsat Sport
Przejdź na Polsatsport.pl

PolsatSport.pl w wersji na telefony z systemem Android i iOS!

Najnowsze informacje i wiadomości na bieżąco, gdziekolwiek jesteś.

Komentarze

Przeczytaj koniecznie