Sporty walki

Gołowkin vs Alvarez: Transmisja w Polsacie...

Bohaterowie walki wieczoru bez problemu wypełnili limit wagowy kategorii średniej. Giennadij Gołowkin oraz Saul Alvarez ważyli dokładnie po 160 funtów i błyskawicznie po zejściu z wagi nawodnili swoje organizmy.

- Czuję się doskonale. Dziękuję moim przyjaciołom i fanom. Kazachstan na zawsze będzie w moim sercu. Zobaczycie jutro, że jestem prawdziwym mistrzem. Jestem nim od lat. Canelo przekona się o tym na własnej skórze. We wszystkim jestem sobą. Jestem autentyczny - zapowiedział Gołowkin w krótkim wywiadzie po ceremonii ważenia.

- Jestem szczęśliwy i dumny, że mam takie wsparcie fanów, kibiców. Pokażę, że jestem wszystkim za to wdzięczny. Słowa w tym momencie nie mają żadnego znaczenia. Damy jutro doskonałą walkę, a ja dam z siebie ile tylko będę w stanie - powiedział Alvarez.

Podczas ceremonii ważenia doszło do małego spięcia pomiędzy kuzynem legendarnego Oscara De La Hoi - Diego, który zmierzy się z Randym Caballero.

Wyniki ważenia przed galą w Las Vegas:

Gennadij Gołowkin (160 funtów) vs Saul Alvarez (160)
kategoria piórkowa: Joseph Diaz (126) vs Rafael Rivera (127)*
kategoria kogucia:Randy Caballero (121) vs Diego De La Hoya (122)
kategoria lekka: Ryan Martin (135) vs Francisco Rojo (135,5)*

*zawodnicy mieli godzinę na zrzucenie zbędnej wagi (Rivera - 1 funt, Rojo - 0,5 funta)

 

Live Stream: Canelo vs. Golovkin Official Weigh-In - Friday, Sept. 15 at 3:30pm ET/12:30pm PT

Watch LIVE! Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin official weigh-in. Canelo vs. Golovkin happens Saturday, Sept. 16 live on pay-per-view beginning at a Special Time of 8pm ET/5pm PT. Experience the weigh-in with a 360-degree livestream at facebook.com/hboboxing

Transmisja gali w Las Vegas od godziny 2:00 w nocy z soboty na niedzielę w Polsacie Sport!