Novak Djoković znów trafił sędziego! Obyło się bez konsekwencji

Tenis
Novak Djoković znów trafił sędziego! Obyło się bez konsekwencji
fot. Polsat Sport
Novak Djoković znów trafił sędziego.

Podczas meczu 1/8 finału French Open powtórzyła się sytuacja sprzed miesiąca. Novak Djoković, podobnie jak w US Open, znów trafił w sędziego piłką tenisową, co zarejestrowały kamery. Tym razem Serb nie poniósł konsekwencji.

Podczas trwania meczu z Khachanovem doszło do nieprzyjemnego incydentu. Piłka tenisowa odbijana przez Dvojakovicia trafiła w twarz sędziego liniowego, lądując w okolicy ucha. Miało to miejsce w pierwszym secie ostatnich ósemek na Rolland Garros, podczas próby odbioru mocnego serwisu od rosyjskiego przeciwnika. Zawodnik bez chwili namysłu podbiegł do sędziego, aby przeprosić za zaistniałą sytuację. Z wykonanych przez poszkodowanego gestów wynika, że ten nie odniósł żadnej krzywdy. 

 

ZOBACZ TAKŻE: US Open: Novak Djoković zdyskwalifikowany! Kuriozalna sytuacja w trakcie meczu

 

To nie pierwszy raz, jak jeden z najlepszych na świecie tenisistów ustrzelił pracującego przy sportowym wydarzeniu arbitra. 6 września lider światowego rankingu został zdyskwalifikowany za niezamierzone uderzenie piłką w sędzię liniową w trakcie meczu z Hiszpanem, Pablo Carreno Bustą w 1/8 finału US Open. Doszło do tego w chwili pozbycia się piłki po zakończonym gemie. Wtedy w niezamierzony sposób trafił sędzię liniową. Kobieta dusząc się upadła na kolana, na szczęście szybko opanowano sytuację.

 

33-latek odnotował wtedy stratę punktów oraz nagród pieniężnych, które zdobył podczas zawodów. Tym razem obyło się bez dyskwalifikacji zawodnika i nie przerwano spotkania. Djoković wygrał z Rosjaninem 6:4, 6:3, 6:3. Spotkanie trwało 2 godziny 23 minuty. 

 

 

 

Cała sytuacja w załączonym materiale wideo.

PeZet, Polsat Sport

PolsatSport.pl w wersji na telefony z systemem Android i iOS!

Najnowsze informacje i wiadomości na bieżąco, gdziekolwiek jesteś.

Komentarze