De Giorgi nie wytrzymał! Fatalna wpadka arbitrów dała punkt PGE Skrze

Siatkówka

Do kontrowersyjnej sytuacji doszło w spotkaniu 5. kolejki PlusLigi pomiędzy Jastrzębskim Węglem i PGE Skrą Bełchatów. Sędziowie podjęli decyzję o błędzie siatkarza gospodarzy i nie zmienili zdania nawet po weryfikacji. Powtórki wideo pokazały jednak, że błędu nie było...

W drugim secie, przy stanie 1:1, Lukas Kampa walczył na siatce z Jakubem Kochanowskim. Sędziowie (spotkanie prowadził duet arbitrów Paweł Burkiewicz - Tomasz Flis) uznali, że siatkarz gospodarzy popełnił w tej sytuacji błąd – dotknął piłki, która była już na stronie bełchatowian. Ich decyzji nie zmieniła również weryfikacja, choć powtórki wyraźnie pokazywały, że o pomyłce zawodnika gospodarzy nie mogło być mowy.

 

Powtórki tej akcji pokazywane na telebimie wywołały reakcje kibiców. Trener Ferdinando De Giorgi, wyraźnie zdenerwowany tą sytuacją wskazywał właśnie na telebim, to jednak nie miało już wpływu na decyzję arbitrów.

 

Sytuacja w załączonym materiale wideo.

RM, Polsat Sport

PolsatSport.pl w wersji na telefony z systemem Android i iOS!

Najnowsze informacje i wiadomości na bieżąco, gdziekolwiek jesteś.

Komentarze