Tokio 2020: Mięso strusia receptą na sukces Shori Hamady

Inne
Tokio 2020: Mięso strusia receptą na sukces Shori Hamady
fot. PAP
Shori Hamada

Japonka Shori Hamada, mistrzyni olimpijska w judo w kategorii 78 kg, uważa, że w odniesieniu sukcesu pomogła jej dieta, polegająca na jedzeniu mięsa strusia afrykańskiego.

Jak przyznała była mistrzyni (2018) i wicemistrzyni globu (2019 rok) w zeszłym roku odkryła w rodzinnym mieście Kirishima na wyspie Kiusiu sklep, którego właściciel zachwalał i sprzedawał mięso strusia afrykańskiego. Podobną dietę polecał jej także brat, który uważa, że mięso tych egzotycznych ptaków bardzo dobrze wpłynie na formę fizyczną siostry.

 

Zobacz także: Teddy Riner przegrał pierwszy olimpijski pojedynek od 2008 roku!

 

Hamada, która we wrześniu skończy 31 lat, wszystkie cztery czwartkowe zwycięstwa odniosła przed czasem.

 

Jak przekazały japońskie media, właściciel sklepu śledził zmagania olimpijskie swojej klientki w telewizji i bardzo się cieszył z jej sukcesu.

Japonia w olimpijskim turnieju judo zdobyła do tej pory osiem złotych medali.

 

Podsumowanie każdego dnia na Igrzyskach Olimpijskich w Studio Tokio codziennie o 20:00 w Polsacie Sport. W programie olimpijczycy, reprezentanci Polski, eksperci komentują najważniejsze i najciekawsze wydarzenia w Tokio.

 

A codziennie rano o 8:00, 9:00, 10:00, 11:00 i 12:00 Flesze Studio Tokio, w których informujemy o tym co wydarzyło się na Igrzyskach Olimpijskich w Tokio.

R.S, PAP
Przejdź na Polsatsport.pl

PolsatSport.pl w wersji na telefony z systemem Android i iOS!

Najnowsze informacje i wiadomości na bieżąco, gdziekolwiek jesteś.

Komentarze

Przeczytaj koniecznie