Polski Związek Pływacki wydał oświadczenie. Chodzi o pływaczkę na dopingu

Krystian NatońskiInne
Polski Związek Pływacki wydał oświadczenie. Chodzi o pływaczkę na dopingu
Alicja Tchórz

Szerokim echem odbiła się sprawa Alicji Tchórz, u której wykryto niedozwolone substancje dopingujące. Sama zawodniczka zaprzecza, jakoby stosowała zakazane środki. Oświadczenie w tej sprawie wydał Polski Związek Pływacki.

Badania przeprowadzono na początku kwietnia podczas zmagań o Grand Prix Polski w Warszawie. Tchórz zdążyła już odnieść się do tej sprawy za pośrednictwem mediów społecznościowych.

Doświadczona 31-letnia pływaczka na swoim koncie posiada m.in. mistrzostwo Europy na krótkim basenie w stylu zmiennym oraz złoto w sztafecie. Występowała na igrzyskach olimpijskich w Londynie oraz Rio de Janeiro.