Oświadczenie ONICO w sprawie Anastasiego

Siatkówka
Oświadczenie ONICO w sprawie Anastasiego

W związku ze spekulacjami dotyczącymi rzekomego podpisania kontraktu z Andreą Anastasim klub ONICO Warszawa wydał oświadczenie.

Włoski dziennikarz Gian Luca Passini wywołał medialną burzę informując, że Andrea Anastasi ma od nowego sezonu zostać trenerem ONICO Warszawa. Menadżer szkoleniowca Jakub Malke w rozmowie z Polsatsport.pl zdementował plotkę na ten temat. Również stołeczny klub zaprzecza spekulacjom. Wydał w tym celu specjalne oświadczenie.

OŚWIADCZENIE ZARZĄDU ONICO WARSZAWA

Odnosząc się do spekulacji prasowych, oświadczamy, że nie mamy podpisanej umowy o współpracy z trenerem Andreą Anastasim.

Do końca sezonu 2018/2019 trenerem ONICO Warszawa, zgodnie z kontraktem, pozostaje Stephane Antiga, a klub skupia się na walce o najwyższe trofea w tym sezonie.

59-letni Włoch miałby zastąpić Stephane'a Antigę w roli trenera zespołu. Ten pod wodzą Francuza radzi sobie jednak znakomicie. Wygrał dziesięć z trzynastu meczów i ze stratą dziewięciu punktów do ZAKSY Kędzierzyn-Koźle jest wiceliderem rozgrywek.

CM, Polsat Sport